Nákupy

Praštěte do toho

Sportujete rádi?

Je jen málo sportů, na které vám stačí jen sportovní oblečení. Jsou to aktivity jako turistika nebo běh, ale třeba i judo a karate. Pokud jde o kolektivní sporty, tak většinou potřebujete něco, čím budete dávat góly nebo házet koše. Pak tu máme třeba lyžování, snowboard, bruslení, biatlon, cyklistika, to je skupina sportů, kde vybavení k provozování je opravdu drahou záležitostí. Máme sporty, kde vám stačí jen rukavice, ty boxerské, nebo atletika a nářadí, jako oštěp, koule, kruhy a pro ženy třeba stuha. Zastavme se u sportu pro dva, kteří se postaví proti sobě a pinkají raketou do míčku. Ano mluvíme o tenise, který jakožto bílý sport patří ke sportu gentlemanů. Možná proto, že se hraje v bílém oblečení, možná pro jistotou noblesu, je to vskutku královský sport.

tenis

S tenisem, jako s každým jiným sportem, začínají už malé děti. Co potřebujete? Raketu, tenisový míč a pro začátek plochu na trénování odrazů. Později to chce nalajnované hřiště a protihráče na přibližně stejné úrovni, protože pokud se proti vám postaví Petra Kvitová, tak budete maximálně tak koukat na její podání a ani se neťuknete do míčku.

tenisový míč

Tenis je sport, který lze provozovat v létě na kurtu nebo v zimě v hale, a nemá až tak věkové omezení, kdy už byste ho neměli hrát. Pokud ještě udržíte raketu tak hurá do toho! Máte chuť do něčeho pořádně praštit? A zkoušeli jste tenis? Vezměte raketu do rukou, vyrazte do nejbližšího tenisového klubu a najděte tam cvičnou zeď. A pak můžete dávat údery do míčku tak dlouho, až se veškerý stres vyplaví a vy, zřejmě zpocení do poslední nitky, ale s klidnou hlavou, můžete jít domů. Sport a pohyb všeobecně přispívá ke zdravému životnímu stylu. I kdybyste vy samotní nechtěli hrát tenis, určitě se zajděte na nějaký zápas podívat. Sledováním létajícího míčku si krásně procvičíte krční páteř.