Ženy

Chránit vaše dítě je správné

Každý rodič si přeje, aby jeho dítě přišlo s negativními jevy do styku – v tom nejmenším množství. Někdy tomu ovšem nelze zabránit a setkáte se i s případem, kdy vaše dítě bude určitým způsobem citově rozpolcené nebo dokonce fyzicky trápené. V takových situacích je na vás, abyste poskytli vašemu dítěti ochranu, díky které bude vědět, že nedělá nic špatného a vy stojíte vždy za ním.
brýlatý žák

Děti dovedou být opravdu zlé

S tím bohužel nic neuděláte, že ostatní děti kolem vás, se chovají povýšeně a jako nevychovaní spratci. Stejně tak nemůžete ovlivnit to, že s nimi vaše dítě přijde do styku. Pokud si však začnou takové děti něco dovolovat k tomu vašemu a třeba mu i psychicky ubližovat, nemůžete situaci nechat bez povšimnutí.
Vysvětlete mu, že jejich chování není správné a samozřejmě mu dejte pocítit, ať si nebere jejich názory a posměšky, případně jejich odměřený postoj k nim – osobně.
Pokud si s vaším dítětem nebudou chtít jiné děti hrát, není to vyloženě jeho problém a kamarády si může najít v jiných řadách dětí, které budou na rozdíl od těch uličníků, opravdovými přáteli.
běžící kluci

Stát za vašim dítětem – musíte vždy

Dalším způsobem, jak ochránit jeho psychiku a dát mu najevo, že je dítě, které je výjimečné a správně vychované je to, že za ním budete v každé situaci stát. Hájit jeho čest, vaši výchovu vůči němu a jeho chování, musíte vždy, když si budete jistí, že problém není na straně vaší ratolesti.
Platí to v kolektivních zařízení, jakými jsou školka nebo škola, kdy se může dostat do konfliktu, ze kterého nevyjde nejlépe. Je však i rozumné, domluvit mu, když se dopustí něčeho, co není v souladu s morálkou a chováním hodného a řádně vychovaného dítěte.

Technika, na kterou děti mají čas

Ochránit vaše dítě před případným nebezpečím můžete i tak, že ho nevystavíte tlaku sociálních sítí a technických výdobytků.Čím mladší je vaše dítě, tím více musíte dbát na to, aby jeho vyžití a vývoj doprovázelo dětství, které nebude s technikou ruka v ruce.
Mobilní telefon pořiďte vašemu dítěti až v případě, že to bude nevyhnutelné a přítomnost na sociálních sítí mu dopřejte až ve chvíli, kdy už sami uznáte, že se tomu jednoduše neubráníte a nevyhnete.